Geestelijke verzorging

Wanneer u in het verpleeghuis wordt opgenomen, kan dat heel wat met zich mee brengen. Dit betekent wat voor uw gezondheid, voor de plek waar u (tijdelijk) woont, voor de mensen die om u heen zijn, en misschien ziet de toekomst er ook wel anders uit.

Daarom kan het - naast een goede verzorging en behandeling – ook nodig zijn dat er ruimte is om je verhaal te doen. Een aandachtig oor -  om een plek te geven aan veranderingen en verlies. Om te zoeken naar wat kracht en inspiratie geeft, aansluitend bij uw eigen levensverhaal  en uw eigen achtergrond.

De geestelijk verzorgers luisteren, denken mee bij (zin)vragen en zorgen die er spelen. Wanneer herinneringen vervagen, kunnen zij soms aanspreken op een emotionele/spirituele laag, die nog wél aanwezig is. Vaak werken zij met muziek en rituelen. Ook als het levenseinde nadert, of bij andere belangrijke momenten in het leven.

Alles wat met hen in vertrouwen wordt besproken, valt onder hun beroeps- en ambtsgeheim. Indien gewenst kunnen ook familieleden een beroep op de geestelijk verzorgers doen.

Naast individuele gesprekken worden groepsactiviteiten georganiseerd:

  • Gespreksgroepen rond levensthema’s op de afdelingen
  • Muziekuur met klassieke muziek en religieuze zang
  • Kerkdiensten/eucharistievieringen en weeksluitingen op alle locaties

Bereikbaarheid

Op werkdagen is gewoonlijk één van de geestelijk verzorgers aanwezig of bereikbaar. Het beste kunt u ons bereiken via e-mail: geestelijkeverzorging@zellingen.nl of via de afdeling. We werken op alle locaties, op Rijckehove hebben we een centraal kantoor op kamer E-118 (vlakbij de kapper).

 

Voor meer informatie of een afspraak, bel ons behandelcentrum op 088 - 206 90 90.

Wij kunnen u ook terugbellen of mailen

CAPTCHA
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.