Wonen in een woongroep

Vindt u het niet meer prettig om alleen thuis te zijn, bijvoorbeeld door vergeetachtigheid, dan is kleinschalig wonen mogelijk een passende oplossing: wonen in een kleine woongroep van zes personen, zodat u er niet (meer) alleen voor staat.

De maaltijden worden gezamenlijk verzorgd, net als de boodschappen en de was. U heeft de beschikking over een eigen (slaap)kamer en u kunt gebruik maken van de gezamenlijke woonkamer. Vierentwintig uur per dag is professionele zorg aanwezig om u waar nodig te ondersteunen. Daarnaast kunt u deelnemen aan een uitgebreid activiteitenprogramma, bestaande uit onder andere fitness, wandelen en winkelen. Wanneer nodig staat er een team bestaande uit een arts, casemanager, fysiotherapeut, ergotherapeut en psycholoog klaar.

Indicatiestelling

Voor wonen in een woongroep heeft u een indicatie nodig. Die vraagt u aan bij het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ). In de indicatie staat of u voor wonen in een woongroep in aanmerking komt en welke zorg en begeleiding u nodig heeft.

Wonen in een woongroep wordt betaald vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). U betaalt voor Wlz-zorg (ook voor een PGB en verpleeghuiszorg thuis) een eigen bijdrage aan het CAK. Het CAK berekent hoeveel u moet betalen. Ook stuurt het CAK de factuur voor de eigen bijdrage.

Wachtlijst

Voor de meest actuele wachtlijst kunt u kijken op Verwijshulp.

Meer informatie? Bel Cliëntservice op 088 - 206 90 90

Wij kunnen u ook terugbellen of mailen

CAPTCHA
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.