De Roo

In de wijk Oostgaarde in Capelle aan den IJssel staat het in 2017 gerenoveerde verpleeg- en zorgcentrum de Roo van Capelle. In dit complex, een locatie van aafje, zijn twee woonzorgvleugels van De Zellingen gehuisvest en diverse ruimtes waar ontmoetings- en dagactiviteiten worden georganiseerd.

De Zellingen biedt in De Roo psychogeriatrische zorg aan dementerende ouderen op de zorgafdelingen Barbierlaan en Brouweslaan. Wij staan voor tevreden bewoners die zich "thuis' voelen en zich gesterkt weten in het nemen van van de eigen regie over hun leven, door hen aan te spreken op hun mens-zijn en talenten.

Familie en vrienden zijn van harte welkom om langs te komen. Ontvangst van bezoek stemmen we wel graag van tevoren af met de cliënt, de familie en de zorg.

Wilt u buiten openingstijden langskomen, maak dan gebruik van de deurbel of de Zellingenpas om binnen te komen.

De Roo is gelegen in de wijk Oostgaarde in Capelle aan den IJssel. In de directe omgeving vindt u het winkelcentrum De Terp en een metro- en bushalte. Op ongeveer 20 minuten loopafstand ligt het winkelcentrum De Koperwiek met een diversiteit aan winkels.

U kunt in De Roo gebruik maken van onder andere de volgende faciliteiten:

  • Kapper
  • Pedicure
  • Tandarts
  • Televisie en Wifi

Zoekt u een geschikte woonzorglocatie? Neem dan contact op met onze zorgbemiddelaars en maak een afspraak voor een rondleiding.

Wonen met zorg en verpleging

De Zellingen beschikt over twee verdiepingen in De Roo: zorgafdeling Barbierlaan op de 3e etage en zorgafdeling Brouwerslaan op de 4e etage. Op beide afdelingen wonen 20 bewoners met een psychogeriatrische aandoening.

Beide afdelingen hebben twee woonkamers waar bewoners elkaar ontmoeten. Deze centrale ruimte tussen de groepen woningen is ingericht als een plein. Bewoners kunnen op dit plein een kop koffie drinken, televisie kijken, luisteren naar muziek of meedoen aan diverse gezamenlijke activiteiten. Kortom een plek waar bewoners zich thuis voelen. Om in aanmerking te komen voor wonen met zorg en verpleging is een Wlz indicatie nodig.

Natuurlijk zijn ook familie en vrienden meer dan welkom voor bezoek en om mee te doen aan activiteiten op de afdeling.

Psychogeriatrische zorg is zorg voor bewoners met een vorm van dementie. Mensen met dementie hebben behoefte aan warme zorg in een vertrouwde, veilige omgeving.

Behalve goed zorg en verpleging is ook welzijn een belangrijke factor in een gelukkig verblijf. Daarom organiseren we diverse activiteiten om bijvoorbeeld ouderen met geheugenproblemen een gestructureerde en zinvolle indeling van de dag te bieden.

Door samen activiteiten te ondernemen gaan we eenzaamheid tegen en stimuleren we het zelfstandig blijven. Deze activiteiten worden door de afdelingen Barbierlaan en Brouwerslaan zelf georganiseerd.

Ontmoeting en Dagactiviteiten De Baronie

Het is fijn om onder de mensen te zijn, een praatje te maken, aandacht te geven en te krijgen. Wilt u actief blijven, anderen ontmoeten, uw vaardigheden behouden of zelfredzamer worden? Dan bent u bij Ontmoeting en Dagactiviteiteiten in De Baronie, op de begane grond van De Roo, aan het juiste adres.

Onze onmoetings- en dagactiviteiten zijn bedoeld voor omwonenden in de wijk en gericht op verschillende doelgroepen; zowel senioren als jongere mensen met een beperking zijn welkom. Het doel is om een zinvolle en gezellige dag te bezorgen met activiteiten die aansluiten bij uw wensen en behoeften. U kunt hierbij denken aan:

  • Gesprekken en contact met gelijkgestemden
  • Aangepaste beweegactiviteiten
  • Een gezonde maaltijd
  • Herstelgerichte training van lichamelijke of geestelijke functies
  • Afwisselende ontspannende activiteiten op vaste tijden in de week

Maar we gaan verder. Zo kunt u ook de maaltijd bij ons gebruiken en bieden we hulp bij het vervoer naar de dagactiviteiten.

Wordt de zorg voor uw naaste te zwaar. Dan kunt u terecht bij de dagactiviteiten voor activiteiten en gesprekken. Met een uitvoeringsverzoek kunnen we op werkdagen de verzorging overnemen.

U bent van harte welkom om eens te komen kijken en de sfeer te proeven. Kom gezellig een kop koffie of thee dinken, doe mee met ontspannende activiteiten zoals bewegen, breintraining, muziek en zang, creatief bezig zijn, gezelschapsspellen, koersbal of biljarten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via 06 - 33 04 08 86 of openinloop@zellingen.nl.

Om in aanmerking te komen is een Wmo indicatiestelling, Wlz overbrugging of PGB nodig.

 


 

Beoordeel De Roo van Capelle op Zorgkaart Nederland

 

Vragen aan of over onze locatie De Roo van Capelle? Bel met 010 - 266 57 57

Wij kunnen u ook terugbellen of mailen

Hier vindt u ons