De Meander

De Meander is een gezellig en modern woonzorgcentrum met afdelingen voor kleinschalig wonen, zorgappartementen en een Zorghotel voor revalidatie. Behalve voor revalidatie en wonen met zorg kunt u in De Meander terecht voor dagactiviteiten.

Familie en vrienden zijn altijd van harte welkom om langs te komen. Ontvangst van bezoek stemmen we wel graag van tevoren af met de cliënt, familie en de zorg.

Wilt u buiten openingstijden langskomen, maak dan gebruik van de deurbel of de Zellingenpas om binnen te komen.

De Meander is gelegen in de gezellige wijk Dorrestein in Nieuwerkerk aan den IJssel. Tegenover De Meander ligt winkelcentrum Dorrestein en het openbaar vervoer is op loopafstand bereikbaar.

U kunt in De Meander gebruik maken van de volgende faciliteiten:

  • Restaurant
  • Badhuis met sauna
  • Bruin café met biljart
  • Oefenruimte voor revalidatie
  • Kapsalon met schoonheidsspecialist

Kleinschalig wonen met zorg

Bent u onvoldoende in staat om zelfstandig te wonen? Dan zijn de zorgappartementen van De Meander voor u een goed alternatief. U woont hier zelfstandig, maar u kunt wel van onze zorg gebruik maken en uw dagelijks leven leiden, zoals u dat in uw eigen woning ook gewend was.

De woongroepen voor mensen met dementie hebben een huiselijke sfeer en een herkenbare omgeving. U krijgt een eigen zit-/slaapkamer die u naar eigen smaak kunt inrichten. Elke woongroep bestaat uit zeven bewoners en er wordt 24 uur per dag zorg geboden en toezicht gehouden.

In de woongroep kunt u uw dagelijks leven leiden met uw eigen bezigheden en gewoonten, maar kunt u ook meedoen aan allerlei gezamenlijke activiteiten zoals koffie drinken, de krant lezen, boodschappen doen en gezamenlijk eten.Uiteraard zijn familie en vrienden van harte welkom voor een bezoekje en/of deelname aan activiteiten.

Om in aanmerking te komen voor wonen met zorg en verpleging is een Wlz-indicatie nodig.

Revalideren in ons Zorghotel

Wanneer u na een behandeling in het ziekenhuis medische nazorg nodig heeft, bijvoorbeeld ten gevolge van een heup- of knieoperatie, dan bent u van harte welkom in ons zorghotel. Daar kunt u rustig revalideren en herstellen, totdat u weer in staat bent om terug te keren naar uw eigen huis.

Het zorghotel is ruim opgezet en beschikt over dertien stijlvol ingerichte eenpersoonskamers. In de twee ruime lounges kunt u terecht voor een kopje koffie of thee, de ontvangst van uw bezoek of een gezellig samenzijn met andere revalidatiecliënten.

Bij het Zorghotel van De meander kunt u gebruik maken van de volgende behandeldiensten:

Dagactiviteiten Boslaan

Het is fijn om onder de mensen te zijn, een praatje te maken, aandacht te geven en te krijgen. Wilt u actief blijven, anderen ontmoeten, uw vaardigheden behouden of zelfredzamer worden? Dan bent u bij de dagactiviteiten Boslaan in De Meander aan het juiste adres.

Dagactiviteiten zijn gericht op verschillende doelgroepen; zowel senioren als jongere mensen met een beperking zijn van harte welkom. Het doel is om u een zinvolle en gezellige dag te bezorgen met activiteiten die aansluiten bij uw wensen en behoeften. U kunt hierbij denken aan:

  • Aangepaste beweegactiviteiten
  • Herstelgerichte training van lichamelijke of geestelijke functies
  • Een gezonde maaltijd
  • Afwisselende ontspannende activiteiten op vaste tijden in de week

Wordt de dag voor uw naaste te zwaar? Ook u kunt terecht bij de dagactiviteiten voor activiteiten en gesprekken. Met een uitvoeringsverzoek kunnen we op werkdagen de verzorging overnemen.

Om in aanmerking te komen voor dagactiviteiten of dagbehandeling is een Wmo indicatiestelling, Wlz overbrugging of PGB nodig. Voor meer informatie over de dagactiviteiten kunt u contact opnemen met dagactiviteiten Boslaan via 0180 - 44 15 28 of dagactiviteiten@zellingen.nl.

Heeft u hulp nodog bij de indicatiestelling? Neem dan contact op met Cliëntservice De Zellingen via 010 - 284 33 00 of clientservice@zelllingen.nl.

 

Beoordeel De Meander op Zorgkaart Nederland

 

Vragen aan of over onze locatie De Meander? Bel met 0180 - 44 15 00

Wij kunnen u ook terugbellen of mailen