Revalidatie, De Meander (Zorghotel)

Op onze locatie De Meander (zorghotel) bevindt zich een revalidatiecentrum waar men kan revalideren.  Hier vinden behandelingen plaats om weer zo zelfstandig mogelijk te worden. Het zorghotel is ruim opgezet en beschikt over dertien stijlvol ingerichte eenpersoonskamers. In de twee ruime lounges kan men terecht voor een kopje koffie of thee, de ontvangst van bezoek of een gezellig samenzijn met andere revalidatie cliënten.

In het zorghotel is een gastvrouw aanwezig en men kan gebruik maken van faciliteiten en diensten zoals de fysiotherapieruimte, het badhuis met sauna en whirlpool, het restaurant, het bruin café, de schoonheidssalon, de kapster, de pedicure en de winkel.

Tijdelijk wonen tijdens de revalidatie

Wanneer na een behandeling in het ziekenhuis medische nazorg nodig is en dit niet in een thuissituatie mogelijk is, dan kan men revalideren in ons zorghotel totdat men weer in staat is om terug te keren naar huis.

Bezoektijden

Het zorghotel heeft geen bezoektijden, cliënten kunnen bezoek ontvangen wanneer zij dat willen.

Specialismes

De Zellingen is gespecialiseerd in geriatrische revalidatiezorg (GRZ). Deze vorm van revalidatie is gericht op klachten en ziektebeelden die met name bij ouderen voorkomen, bijvoorbeeld wanneer men:

 • een nieuwe heup of knie heeft gekregen;
 • een amputatie heeft moeten ondergaan;
 • een ernstige ziekte heeft en conditie moet opbouwen;
 • een CVA (beroerte) heeft gehad.

Behandelteam

Afhankelijk van het revalidatieplan krijgt de cliënt te maken met diverse zorgverleners die samen het behandelteam vormen.

 • Specialist ouderengeneeskunde
  Een specialist ouderengeneeskunde is een arts die is gespecialiseerd in zorg voor ouderen en is verantwoordelijk voor het medische deel van het behandelplan.
   
 • Team verzorging en verpleging
  Een team van verpleegkundigen en verzorgenden is dag en nacht aanwezig. Ze helpen u met de dagelijkse zorg en zijn altijd in de buurt als er iets aan de hand is. De eerstverantwoordelijke verzorgende (EVV’er) is uw vaste aanspreekpunt voor vragen over de zorgverlening.
   
 • Fysiotherapeut
  De fysiotherapeut helpt om weer zo veel mogelijk zelfstandig te bewegen en omgaan met beperkingen. Daarnaast helpt de fysiotherapeut met het opbouwen van de conditie. Dit gebeurt in een trainingsruimte waar men samen met de fysiotherapeut oefeningen doet.
   
 • Logopedist
  De logopedist biedt preventie, zorg, training en advies bij slikproblemen.
   
 • Ergotherapeut
  De ergotherapeut helpt om zelfstandigheid en zelfvertrouwen terug te krijgen of te vergroten waar het voor de cliënt en de mantelzorger het meest van belang is, bijvoorbeeld door dagelijkse handelingen binnen de zelfzorg opnieuw te trainen of ze aan te passen aan wat de cliënt wel kan. Een van de kerntaken van de ergotherapeut is het inventariseren van uw thuissituatie en indien nodig aanpassiningen initieert waardoor u weer naar huis kunt.
   
 • Psycholoog
  De psycholoog helpt de cliënt om te gaan met gevoelens van angst, somberheid of het verwerken of herbeleven van nare ervaringen.
   
 • Diëtist
  De diëtist helpt om het voedingspatroon af te stemmen op de situatie tijdens en na de revalidatie en helpt om te gaan met problemen zoals overgewicht, ongewenst gewichtsverlies, diabetes en maag-darmklachten.  
   
 • Maatschappelijk werker
  De maatschappelijk werker helpt de cliënt als er praktische en/of emotionele vragen zijn. "Hoe ziet mijn financiële positie eruit?". Kan ik het allemaal wel aan? Deze en vele andere vragen kunt u met de maatschappelijk werker bespreken.
Bel voor meer informatie met 010-266 57 57

Wij kunnen u ook terugbellen of mailen

Hier vindt u ons