Samen bewegen

Sporten en bewegen helpt u om fit te blijven, een goede conditie te behouden en u lichamelijk en mentaal fitter te voelen. Vitaal ouder worden heeft als voordeel dat u langer de activiteiten kunt blijven doen die u graag doet.

Wilt u vrijblijvend een kijkje komen nemen, meer informatie of  wilt u zich aanmelden voor een activiteit, neem dan even contact op met de betreffende locatie. De Zellingen organiseert vele beweegactiviteiten onder deskundige begeleiding. Soms doen we dit in samenwerking met Sportief Capelle. Zo biedt de Zellingen onder andere senioren in beweging, circuittraining, koersballen/jeu de boules, Parkinsongym, sjoelen, bewegen in de moestuin en wandelen. Kom in beweging en doe mee!

» Hier vindt u een overzicht van onze bewegingsactiviteiten

Beweegadvies voor ouderen 
Nederland heeft een officiële beweegnorm. Voor ouderen luidt het advies: 150 minuten per week, verspreid over meerdere dagen, matig intensief bewegen. Bijvoorbeeld door te wandelen, fietsen, golfen, zwemmen, de hond uit te laten of flink door te werken in het huishouden of in de tuin.

Waarom bewegen?

  1. Bewegen geeft een goed gevoel - Sporten en bewegen geeft energie. Zowel letterlijk als figuurlijk. Je lichaam en brein actief gebruiken, geeft een voldaan gevoel.
  2. Bewegen brengt u onder de mensen
  3. Langer zelfredzaam en zelfstandig - Wie wekelijks 2,5 uur (150 minuten) matig intensief beweegt, houdt zijn spieren en uithoudingsvermogen op peil. Bovendien helpt het je om langer zelfstandig en zelfredzaam te blijven en vermindert het de kans op fracturen en lichamelijke beperkingen.
  4. Goed voor de hersens - Ook de hersenen hebben baat bij regelmatige beweging. Bewegen is goed voor het geheugen, het concentratievermogen en de verwerkingssnelheid van informatie.
  5. Ziektes voorkomen en te lijf gaan - Regelmatig bewegen is één van de goedkoopste en beste manieren om een betere gezondheid te krijgen en te houden.

(bron: allesoversport.nl)

Bel voor meer informatie met 06 - 58 89 59 47.

Wij kunnen u ook terugbellen of mailen

CAPTCHA
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.