Huishoudelijke ondersteuning

Heeft u de huishoudelijke ondersteuning nodig om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen en heeft u hiervoor een Wmo indicatie vanuit de gemeente, dan kunt u hiervoor bij De Zellingen terecht.

Onder huishoudelijke ondersteuning vallen taken die te maken hebben met huishoudelijk werk, zoals stofzuigen, het bed verschonen en het schoonmaken van toilet en keuken. Hierbij horen geen werkzaamheden/activiteiten buitenshuis, zoals het onderhouden van de tuin, opruimen van de schuur, wassen van de auto, schoonmaken van het balkon. Ook in huis vallen werkzaamheden zoals het ophangen van een schilderij, lamp ect. niet onder de huishoudelijke ondersteuning. 

We doen zoveel mogelijk samen met u en richten ons op de taken die u zelf niet meer kunt doen. Zo zorgen we er samen voor dat u uw zelfstandigheid behoudt. Onze medewerkers huishoudelijke ondersteuning zijn bij Thuiszorg De Zellingen in dienst, dus er komt altijd een betrouwbare hulp, en liefst een vast gezicht, bij u over de vloer.

Wij leveren Huishoudelijke Ondersteuning met een geldige WMO-indicatie in Capelle- en Krimpen aan den IJssel.

Wat zijn de kosten voor huishoudelijke ondersteuning?

Voor huishoudelijke ondersteuning die valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning betaalt u een eigen bijdrage van maximaal € 20,60 per maand. Dit kan voor een algemene voorziening of een maatwerkvoorziening zijn. Dit bepaalt uw gemeente. De rekening voor deze eigen bijdrage krijgt u van het CAK (hetcak.nl).

Gemeenten mogen de eigen bijdrage van € 20,60 verlagen, bijvoorbeeld voor mensen met een laag inkomen.

Hoe kom ik aan een indicatiestelling?

U dient contact op te nemen met de gemeente voor hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Om u de juiste zorg te geven, praat uw gemeente met u en met mensen in uw omgeving, zoals familie en vrienden.

 

Ik ben niet tevreden over mijn huidige huishoudelijke ondersteuning, kan ik overstappen?

Overstappen naar De Zellingen kan altijd. U kunt hiervoor telefonisch contact met ons opnemen of onderstaand formulier invullen, zodat wij u kunnen informeren over de mogelijkheden die er voor u zijn bij De Zellingen.

Doet de huishoudelijke hulp ook klussen buiten, zoals tuinonderhoud?

De huishoudelijke hulp ondersteunt alleen bij huishoudelijke klussen binnen. Voor klussen in de tuin dient u een tuinman in te schakelen.

Ondersteunt de huishoudelijke hulp ook bij klussen anders dan het huishouden?

De huishoudelijke hulp ondersteunt alleen bij huishoudelijke klussen. Voor klussen zoals een schilderij ophangen of iets repareren dient u een klusjesman in te schakelen.

Telefonisch aanvragen kan ook via 088 - 206 90 90

Aanvraagformulier huishoudelijke ondersteuning