Vaarvakantie De Zellingen: verslag donderdag 6 april en vrijdag 7 april

11 april 2017

Van Venlo naar Tiel varen we vandaag, donderdag 6 april. Dat is een behoorlijk stuk varen. We vertrekken dan ook vroeg.

Er is deze ochtend genoeg tijd om uitgebreid aan de herinneringsboeken te werken. Voor iedere gast is een map gemaakt waar later nog eens in terug te lezen is welke plaatsjes we allemaal bezocht hebben en wat we beleefd hebben.

Rond een uur of twee in de middag komen we in Tiel aan. Vlak bij de ligplaats is het streekmuseum waar we verwacht worden. Om onder andere Flipje te zien. De beeltenis van Flipje roept bij iedereen herinneringen op. Het museum is niet zo groot en niet berekend op veel rolstoelen. In groepjes van vijf gaan we daarom het museum binnen. Daarna is er nog tijd om ook even het gezellige plaatsje in te lopen. Het weer is wat minder, het voelt fris aan in de wind. Maar het is gelukkig droog.

donderdag en vrijdag

We moeten vandaag op tijd terug naar het schip. We worden namelijk om vijf uur verwacht in de grote salon voor een diner dansant! En natuurlijk willen we ons allemaal wel even optutten. Wat ziet iedereen er prachtig uit! De mannen in colbertjes, stropdassen of zelfs een volledig kostuum. De vrouwen in mooie jurkjes of glitterblousjes. We kijken onze ogen uit als we de salon binnen mogen. Die is namelijk prachtig en zeer sfeervol versierd. De tafels zijn mooi gedekt en overal branden kleine lichtjes. Ook de bemanning eet vanavond mee met ons, dat maakt het allemaal nog feestelijker.

donderdag en vrijdag 1

Het diner begint met een uitgebreid voorgerechten buffet. Wat een feest om te zien en wat smaakt het allemaal lekker. Niet te veel eten, want er komt nog veel meer. Tussen de gerechten door worden we vermaakt door de zanger Bart van Loon. Er wordt gedanst en meegezongen. Eén van onze gasten blijkt een behoorlijk goede zangstem te hebben en zingt een aantal nummers mee met een eigen microfoon. Het zingen en dansen gaat nog volop door ook na het hoofdgerecht en het smakelijke dessert buffet. Het is feest! Maar dan is het toch echt tijd om naar bed te gaan, want morgen staat in het teken van vertrek.

En dan is het al weer vrijdag, het is bijna voorbij. Nog een laatste stukje varen van Tiel naar Utrecht. Nog even genieten van een heerlijk ontbijt. Medewerkers en vrijwilligers zijn ondertussen druk met het inpakken van de koffers, het afhalen van de bedden en het verzamelen van alles wat we hebben moeten meenemen voor onze gasten.

Rond 12.00 uur komen we aan in Utrecht. Nog even tijd voor een paar lekker pannenkoeken en dan is het echt zo ver; de bussen komen aan om ons weer terug te brengen naar huis. We worden zeer feestelijk onthaald op de locaties en kunnen gelijk al onze verhalen kwijt aan de thuisblijvers. Wat hebben we het leuk gehad, wat hebben we genoten! Het is weer een fantastische week geweest!

Terug naar overzicht Terug naar overzicht