Vaarvakantie De Zellingen: verslag van woensdag 5 april

7 april 2017

We slapen steeds beter en vaster. Alle indrukken, activiteiten en buitenlucht maken ons lekker moe. De ochtend komt langzaam op gang en ook het schip vertrekt iets later dan de eerste dagen.

Rond 09.00 uur, wanneer het ontbijt is gestart, drijven we langzaam weg van de kade en verdwijnt Cuijk uit het zicht. De afgelopen dagen keken we lekker dromerig naar buiten en lieten het landschap aan ons voorbij trekken. Maar deze ochtend moeten we alert zijn! Familie van één van onze gasten woont langs de vaarroute en heeft aangegeven waar ze ongeveer gaan staan om even te zwaaien. Zo zitten we dus met een groepje gasten, vrijwilligers en medewerkers voor de ramen om te speuren naar twee mensen met een hond in een weiland. En ja hoor, op ongeveer het aangegeven tijdstip zien we twee zwaaiende mensen langs de kant van het water. Enthousiast zwaaien we allemaal terug!

Voor de gasten die het leuk vinden, kan er een kijkje genomen worden in de stuurhut.

donderdag 1

Even na de lunch komen we aan in Venlo. Zoals de afgelopen dagen verwachten we nu eigenlijk ook wel dat het zonnetje door zal breken en dat het aangenaam toeven zal zijn in de stad. Het valt dan ook wel stiekem een klein beetje tegen dat bij het van boord gaan de frisse wind in ons gezicht waait. Maar dat mag de pret niet drukken. Want Venlo is leuk. Heel erg leuk! Alleen al om dat mooie zangerige Limburgse accent van de mensen. Maar het stadje is ook gezellig met alle winkeltjes en terrassen. Ook nu is er weer een ontmoeting met familie. De zus van één van onze gasten woont in Venlo. Zij gaan dan ook met elkaar de stad in om bij te kletsen en alvast alle ervaringen van de reis te delen.

Terug aan boord worden we verwend met een lekker kopje soep. Het wordt langzamerhand tijd voor het diner dat bestaat uit friet, biefstuk, appelmoes en sla. Al snel daarna komen de bingokaarten op tafel. Wat een hilariteit geeft dit altijd weer. En dan is het voor de meeste gasten weer tijd om naar bed te gaan. Venlo was super, maar nu willen we naar Tiel!

donderdag 2

Terug naar overzicht Terug naar overzicht