Vaarvakantie De Zellingen: verslag van dinsdag 4 april

5 april 2017

We hebben allemaal heerlijk geslapen nadat we gisteren zo lekker lang buiten zijn geweest. De dag begint redelijk vroeg, vanaf een uur of 7 komen de eerste gasten het bed al weer uit. Zoals elke ochtend is iedereen tegen negenen in de grote salon en wordt gestart met het ontbijt.

Wat is het fijn om zo gezellig met elkaar aan de tafel te zitten en alle tijd te hebben om de maag te vullen. Bij elke maaltijd is er wel iets extra's en nu is dat een lekker warm gekookt eitje. De keukenbrigade weet van elke maaltijd een feestje te maken. Alles is vers bereid en met veel aandacht en zorg gemaakt. Er wordt gesmuld en telkens net iets te veel gegeten, omdat het allemaal zo ontzettend lekker is.

 

 Onze keukenbrigade op het schip

De verwachting is dat we rond 3 uur 's middags in Cuijck zullen arriveren. Er is dus tijd zat om nog wat leuke activiteiten te organiseren. Het zitdansen valt in de smaak. Gasten, medewerkers en vrijwilligers doen enthousiast mee met de dansbewegingen op de vrolijke muziek.

Terwijl we aan het lunchen zijn komt het schip langzaam stil te liggen. We kijken op en wat blijkt? We zijn al gearriveerd in Cuijck! Twee uur eerder dan gepland. Wat fijn, want het zonnetje begint alweer door te komen en we hebben veel zin om het plaatsje te gaan bekijken. De mooie kerk, de beeldentuin en de gezellige winkelstraat. Wat fijn dat er gasten zijn die eindelijk weer eens een Hema kunnen bezoeken of de C&A. Er wordt flink geshopt en na afloop op het terras worden de aankopen aan elkaar geshowd. Een nieuwe winterjas, dat leuke jurkje voor de helft van de prijs en een nieuwe broek. Pas aan het eind van de middag druppelt iedereen weer binnen voor een drankje en een hapje.

In de avond is het tijd voor een spannend partijtje koersbal en tussendoor het inmiddels legendarische optreden van onze eigen Corrie van Gorp.

We zijn moe en gaan lekker naar bed. We kunnen de Limburgse Vlaai al bijna ruiken; Venlo we komen er aan!

 

Het schip 'Prins Willem Alexander' aan de kade van Cuijk

Terug naar overzicht Terug naar overzicht