Fysiotherapie

Bewegen lijkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het niet altijd. Mobiel zijn is belangrijk om zelfstandig uw leven in te kunnen vullen. Onze fysiotherapeuten adviseren, behandelen en begeleiden u bij hinder in mobiliteit.

Iedereen die ouder wordt voelt dit aan zijn lichaam, het gaat steeds iets meer haperen. U bent niet meer zo snel, soms wat wankel, uw conditie gaat achteruit of de kracht in de benen neemt af. Kleine ongemakken, maar soms grotere. Bijvoorbeeld in het geval van Niet Aangeboren Hersenletsel zoals een beroerte, de ziekte van Parkinson maar ook na een gebroken heup.

Een goed functionerend lichaam is dan niet meer vanzelfsprekend. En juist bewegen geeft u de vrijheid en onafhankelijkheid die zo belangrijk zijn voor u. De (geriatrie)fysiotherapeut kan u hierbij helpen.

Zo zelfstandig mogelijk blijven in uw dagelijks leven

De (geriatrie)fysiotherapeut stelt u in staat om zo zelfstandig mogelijk te blijven in uw dagelijkse leven. In samenwerking met u verbetert de therapeut uw lichamelijk functioneren en probeert verdere achteruitgang te voorkomen.

De (geriatrie)fysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van kwetsbare ouderen met meervoudige gezondheidsproblemen. de therapeut heeft kennis van veroudering, ouderdomsziekten en de gevolgen daarvan voor uw dagelijks functioneren.

Onze werkwijze

Tijdens de eerste afspraak worden uw klachten en situatie zorgvuldig in kaart gebracht. Samen met u wordt er een behandelplan gemaakt, die kan bestaan uit bijvoorbeeld; looptraining, krachttraining, valpreventie of oefenen van het opstaan uit bed of stoel.

De (geriatrie)fysiotherapeut stemt de behandeling af met zorgverleners, en adviseert en begeleidt naasten over onder andere het ziektebeeld, de prognose, de behandeling, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

Specialisatie

Onze (geriatrie)fysiotherapeuten zijn aangesloten bij Parkinsonnet, Chronisch ZorgNet en het Eerstelijns CVA-netwerk Rotterdam.

Toegankelijkheid

U kunt zonder verwijzing van een huisarts of specialist terecht bij onze (geriatrie)fysiotherapeut. In sommige situaties is het wel nodig om een verwijzing via uw huisarts of specialist te regelen. Als u niet mobiel bent, dan kunnen wij u ook bij u thuis behandelen.

Kosten en vergoeding

Bij uw zorgverzekeraar kunt u nagaan of u verzekerd bent voor fysiotherapie. Controleer daarbij ook hoeveel behandelingen u vergoed krijgt.

Contact en meer informatie

De afdeling fysiotherapie van De Zellingen is van maandag tot en met vrijdag telefonisch en per mail bereikbaar.

Telefoonnummer: 088 - 206 90 67
E-mail: fysiotherapie@zellingen.nl
Website: www.zellingen.nl

Locaties

Rijckehove Tsjaikovskistraat 1
2901 HM Capelle aan den IJssel

De Roo De Baronie 326
2904 XM Capelle aan den IJssel

De Vijverhof Reigerlaan 251
2903 LJ Capelle aan den IJssel

Bermensteyn Bazuin 7
2907 GH Capelle aan den IJssel

Voor meer informatie of een afspraak, bel ons behandelcentrum op 088 - 206 90 67.

Wij kunnen u ook terugbellen of mailen

CAPTCHA
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.