Dieetadvies

Eten lijkt zo vanzelfsprekend, maar heeft u last van een allergie, een chronische ziekte of over- of ondergewicht, dan is wat u eet heel belangrijk voor uw gezondheid. De diëtist kan u hierbij helpen.

De diëtist is de specialist op het gebied van voeding bij gezondheid en ziekte. Zij heeft kennis van onder andere de spijsvertering, de functie van voedingsstoffen in het menselijk lichaam, medische kennis, voedingsbehoefte van het lichaam en de samenstelling van voedingsmiddelen.

De diëtist bespreekt met u uw situatie en geeft voorlichting over de invloed van voeding op uw gezondheid en ziekte. Zij verkent samen met u de mogelijkheden om uw voedingsaanpak te veranderen, zodat uw klachten afnemen, of om er zo goed mogelijk mee om te gaan. Zij maakt samen met u de vertaalslag naar een persoonlijk voedingsadvies, rekening houdend met uw situatie, wensen en voorkeuren. De diëtist biedt u ondersteuning en begeleiding bij de uitvoering van de voedingsmaatregelen.

Onze werkwijze

Een voedings- of dieetadvies is maatwerk. De begeleiding wordt afgestemd op uw verwachtingen en wensen. Het eerste gesprek duurt ongeveer een uur. In het eerste consult vindt er een uitgebreide intake plaats waarbij wij informatie verzamelen over uw klachten, persoonlijke omstandigheden, voeding-, bewegings- en leefgewoonten. Samen met de diëtist bespreekt u welke belemmeringen u wilt overwinnen, en wat een reëel einddoel is om naar toe te werken. Aan de hand van deze gegevens stelt de diëtist, in overleg met u en rekening houdend met uw wensen, een persoonlijk behandelplan en een dieet- en beweegadvies op.

Specialisatie

De diëtisten van De Zellingen zijn aangesloten bij Parkinsonnet.

Toegankelijkheid

Om de behandeling te starten is, voorafgaand aan de eerste behandeling, een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig.

Kosten en vergoeding

Diëtetiek wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Wij declareren de behandelingen rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Contact en meer informatie

De afdeling diëtetiek van De Zellingen is van maandag tot en met vrijdag telefonisch en per mail bereikbaar.

Telefoonnummer: 06 - 14 39 25 60
E-mail: dietetiek@zellingen.nl
Website: www.zellingen.nl

Locaties

Rijckehove Tsjaikovskistraat 1
2901 HM Capelle aan den IJssel

Crimpenersteyn Zandrak 66
2924 BC Krimpen aan den IJssel

 

Voor meer informatie of een afspraak, bel ons behandelcentrum op 06 - 14 39 25 60.

Wij kunnen u ook terugbellen of mailen

CAPTCHA
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.