Activiteiten en faciliteiten

Binnen Rijckehove bieden we diverse voorzieningen waarvan u als bewoner samen met uw naasten gebruik kunt maken. Denk hierbij aan voorzieningen als de parkeerplaats en de fietsenstalling, maar ook aan het restaurant, de bibliotheek en de te reserveren verjaardagskamer in het gebouw.

Bibliotheek

De bibliotheek van Rijckehove bevindt zich op de begane grond en is de hele week geopend. Op donderdagmorgen komt een vrijwilliger langs op de afdelingen met de boekenwagen.

Brievenbus

In de centrale hal van Rijckehove vindt u een brievenbus. Hierin kunt u uitgaande post deponeren. Voor het versturen van pakketjes kunt u de brievenbus niet gebruiken.

Fietsenstalling

Bezoek, familie en/of vrienden kunnen gebruik maken van onze fietsenstalling. Deze fietsenstalling is te vinden aan de achterkant van het verpleeghuis op het parkeerterrein en kan geopend worden met de Zellingenpas welke voor de kaartlezer bij de fietsenstalling gehouden moet worden. De deur sluit automatisch na ongeveer anderhalve minuut.

Herdenkingsbijeenkomsten

Jaarlijks wordt een bijeenkomst georganiseerd met familieleden en nabestaanden waarin de cliënten, die in de voorafgaande periode in Rijckehove overleden zijn, herdacht worden.

Informatiebulletin/cliëntenblad

U ontvangt eens per twee maanden de cliëntennieuwsbrief De Nieuwshof met onder andere informatie over de activiteiten en zorg- en dienstverlening in Rijckehove.

Internetcafé

Het internetcafé bevindt zich op de begane grond. U kunt hier gebruik maken van de aangeboden faciliteiten.

Kapper

In Rijckehove bevindt zich op de eerste verdieping een kapsalon. U kan bij de kapsalon een afspraak maken. Ook kan er een afspraak gemaakt worden via uw EVV'er of een medewerker van de afdeling.

Kerkdiensten

Elke zondagmorgen om 10.30 uur wordt in Rijckehove een kerkdienst gehouden in de Muziekhof op de begane grond. Deze dienst is ook te volgen via de huistelevisie.

Elke woensdagmorgen om 10.30 uur wordt er speciaal voor dementerende cliënten een korte dienst gehouden. Deze zogenaamde Ichthusdiensten met een protestants karakter vinden plaats in de Muziekhof.

Elke laatste vrijdag van de maand is in de muziekhof een eucharistieviering voor de rooms-katholieke cliënten. De aankondigingen hiervoor hangen in de liften.

Mededelingenbord

Rijckehove heeft in de gang naast het trappenhuis een mededelingenbord. Hierop is diverse informatie te vinden over bijvoorbeeld de activiteiten binnen Rijckehove.

Parkeren

Omdat op een aantal doordeweekse avonden en in het weekend de bezoekersparkeerplaats snel vol is vanwege bijvoorbeeld activiteiten die plaatsvinden, kan bezoek van vrijdagavond 17.00 uur tot maandagochtend 07.00 uur en op maandag-, dinsdag- en donderdagavond van 17.00 uur tot de volgende ochtend 07.00 uur op de medewerkersparkeerplaats parkeren.

Recreatie en welzijnsactiviteiten

De afdeling Recreatie & Welzijn organiseert diverse activiteiten voor bewoners. Deze activiteiten zijn gratis toegankelijk, een maandelijks programma is verkrijgbaar op uw afdeling en terug te vinden in de Nieuwshof, de nieuwsbrief voor cliënten en hun naasten.

Ruimte reserveren (Verjaardagskamer)

Er kan door u en uw familie voor een gelegenheid of activiteit gebruik worden gemaakt van de Verjaardagskamer in Rijckehove. Deze ruimte kan gereserveerd worden door een e-mail te sturen naar horecaadministratie@zellingen.nl. Een medewerker zal dan contact met u opnemen om datum, tijdstip, wensen, benodigde ondersteuningen en kosten te bespreken. Als er servies nodig is, wordt er per serviesonderdeel een klein bedrag in rekening gebracht in verband met neerzetten, opruimen en afwassen. De benodigde hoeveelheid bestek en servies bepaalt het uiteindelijke bedrag. Ook kan tegen betaling bedienend personeel worden ingehuurd.

Restaurant

Rijckehove beschikt over een restaurant waar u en uw bezoek gezellig een kopje koffie of thee kunnen drinken, met natuurlijk wat lekkers erbij. Ook kan er tussen de middag worden gegeten. Het restaurant is elke dag van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Buiten deze openingstijden zijn koffie, thee en versnaperingen verkrijgbaar bij de automaten naast het winkeltje. 

Stiltecentrum

Rechts naast de acitiviteitenbegeleidingsruimte op de begane grond bevindt zich het stiltecentrum, deze is vrij toegankelijk. Een ieder die dat wil kan zich daar terugtrekken om even alleen te zijn, tot rust te komen, te mediteren, muziek te luisteren, te bidden of om een vertrouwelijk gesprek te voeren.

Wensboom

Op alle zorgafdelingen binnen De Zellingen staat een wensboom. De gedachte is dat we graag willen bijdragen aan de geluksmomenten van de bewoners. Aan de hand van deze wensboom willen wij graag warme wensen van onze bewoners in vervulling laten gaan en zo bijdragen aan geluksmomenten.

Hoe gaat dit in zijn werk? 
Aan de hand van wenskaartjes kunt u één of meer wensen opschrijven. Dit kunnen wensen van verschillende aard zijn. Misschien wilt u nog graag een keer een strandwandeling maken of genieten van uw favoriete gerecht. U mag ook meerdere wensen opschrijven. De kaartjes mogen vervolgens in de boom gehangen worden.

Er is een Geluksmomenten commissie samengesteld. Deze commissie komt vier keer per jaar bij elkaar om de wensen door te nemen en te bespreken of en hoe ze gerealiseerd kunnen worden. De kleinere wensen, zoals die speciale maaltijd, kunnen door de afdeling zelf opgepakt worden en op korte termijn in vervulling gaan.

Winkel

Rijckehove beschikt over een klein winkeltje op de begane grond naast het restaurant. De winkel is geopend van maandag t/m zaterdag van 13.30 tot 15.30 uur. U kunt hier terecht voor kleine boodschappen, cadeautjes, wenskaarten en postzegels.

Staat uw vraag er niet tussen? Bel met 010 - 284 33 00 of stel uw vraag hieronder.

Wij helpen u graag verder!

CAPTCHA
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.