Aanvullende diensten

Wij bieden aanvullende diensten. Dit zijn diensten die niet standaard worden aangeboden, maar die u kunt afnemen wanneer u daar behoefte aan heeft. Denk bijvoorbeeld aan een televisie- of internetaansluiting, was- en strijkservice of persoonlijke verzorgingsproducten. Aan deze aanvullende diensten kunnen kosten verbonden zijn. 

Hieronder vindt u een overzicht van onze aanvullende diensten op locatie Rijckehove. De actuele tarieven voor deze aanvullende diensten vindt u in de prijslijst aanvullende diensten en verzorgingsmiddelen.

Audicien (gehoorspreekuur)

Eens per maand wordt er in Rijckehove een gehoorspreekuur gehouden. Dit spreekuur is voor mensen met gehoorproblemen. Ook kunnen gehoorapparaten worden gecontroleerd. Wanneer u naar dit maandelijkse gehoorspreekuur wilt kunt u dit aangeven bij uw EVV’er.

Familienet

Via Familienet delen onze medewerkers berichten, foto's en video's via een veilige persoonlijke pagina, om familie op de hoogte te houden van belangrijke en mooie momenten in het dagelijks leven van onze bewoners. Wilt u gebruik maken van Familienet, dan kunt u dit aangeven bij de zorgmedewerkers op de afdeling waar uw naaste verblijft.

Inboedelverzekering

U kunt via De Zellingen een inboedelverzekering afsluiten waarmee u alles wat niet nagelvast zit in uw kamer/appartement en verhuisbaar is zonder schade te veroorzaken verzekert. Denk hierbij aan kleding, gordijnen, meubilair en apparatuur. 

Internetaansluiting

U kan internet aanvragen via het formulier Aanvullende Diensten. Mocht u op een later moment internet willen aanvragen, dan kan dat via uw EVV’er. Voor het aansluiten van internet brengen wij aansluitkosten in rekening. Op de eerste factuur die u van ons ontvangt zullen wij dit in rekening brengen. De abonnementskosten worden maandelijks betaald. Het internetabonnement kan op elk moment via uw EVV’er opgezegd worden.

Kluisje huren

Op uw kamer heeft u een persoonlijk kluisje tot uw beschikking.

Maaltijden

Naast de vers bereide maaltijden die onze bewoners dagelijks voorgeschoteld krijgen, bieden wij diverse mogelijkheden voor cliënten en naasten:

 • Verjaardagsmaaltijd
  Uw zelfgekozen verjaardagsmaaltijd, door te geven aan onze voedingsadministratie
   
 • Maaltijd dagbehandeling
  Een maaltijd nuttigen op de afdeling waar u voor dagbehandeling aanwezig bent.
   
 • Maaltijd in het restaurant
  Een vers bereide driegangenmaaltijd in ons restaurant, voor naasten, mantelzorgers, bewoners uit de wijk etc.
   
 • Maaltijdservice
  Een vers bereide maaltijd bij u thuis bezorgd 
   
Opticien

Eén of tweemaal per jaar organiseert de Nederlandse Huisopticien een zittingsdag in Rijckehove. Hiervoor worden uitnodigingen verstuurd naar cliënten of hun vertegenwoordiger. Daarnaast kunnen de afdelingen natuurlijk zelf een afspraak maken bij de opticien.

Pedicure

Voetverzorging door een pedicure komt voor rekening van De Zellingen wanneer u een ZZP met behandeling heeft. Wanneer u een ZZP zonder behandeling heeft kan het zijn dat de kosten voor de pedicure voor eigen rekening komen. De Zellingen heeft een overeenkomst met een aantal pedicures. Als u gebruikt wilt maken van één van deze pedicures, dan vult uw EVV’er samen met u het pedicureformulier in.

Prijslijst aanvullende diensten Rijckehove

Een overzicht van de tarieven van onze aanvullende diensten vindt u in de prijslijst aanvullende diensten.

Ruimte reserveren (Verjaardagskamer)

Er kan door u en uw familie voor een gelegenheid of activiteit gebruik worden gemaakt van de Verjaardagskamer in Rijckehove. Deze ruimte kan gereserveerd worden door een e-mail te sturen naar horecaadministratie@zellingen.nl. Een medewerker zal dan contact met u opnemen om datum, tijdstip, wensen, benodigde ondersteuningen en kosten te bespreken. Als er servies nodig is, wordt er per serviesonderdeel een klein bedrag in rekening gebracht in verband met neerzetten, opruimen en afwassen. De benodigde hoeveelheid bestek en servies bepaalt het uiteindelijke bedrag. Ook kan tegen betaling bedienend personeel worden ingehuurd.

Tandarts

Op donderdag van 11.00 tot 12.00 uur is de tandarts in huis. Voor een afspraak kun u terecht bij de vrijwilligerscoördinator.

Telefoonaansluiting

Wanneer u gebruik wilt maken van een telefoon, dan kan u dit aangeven bij uw EVV’er. U betaalt maandelijks abonnemenstkosten (inclusief toestelhuur). Voor de gesprekskosten betaalt u hetzelfde tarief als bij KPN. De telefoonkosten worden automatisch van uw rekening afgeschreven. Voor het aansluiten van het toestel brengen wij eenmalig aansluitkosten in rekening. Op de eerste factuur die u van ons ontvangt zullen wij dit in rekening brengen. Wilt u tussentijds het abonnement opzeggen, dan kan u hiervoor een formulier invullen bij uw EVV’er. Bij ontslag of overlijden wordt het telefoonabonnement automatisch beëindigd.

 

 

Televisieaansluiting

U dient zelf het televisietoestel aan te sluiten op de CAI aansluiting. U betaalt voor het gebruik van de CAI aansluit-, onderhouds- en administratiekosten en kosten voor de kabelexploitant. De prijzen zijn te vinden op de prijslijst aanvullende diensten. De kosten worden achteraf met u verrekend via de rekening van onze administratie. Indien u geen gebruik wenst te maken van de CAI aansluiting, dient u dit kenbaar te maken bij uw EVV’er.

Textielreparatie

Onze professionele afdeling Textiel helpt uw kleding langer mee te laten gaan door jurken, jassen, rokken en broeken nauwer of wijder te maken, rokken te voeren, nieuw elastiek of ritssluitingen in pakjes en jassen te zetten, etc. 

Was- en strijkservice

De kosten voor het wassen van de kleding van cliënten in een Wlz (Wet langdurige zorg) zorginstelling komen voor rekening van de cliënt zelf. De kosten voor het wassen van bed & linnengoed komen daarentegen ten laste van de zorgaanbieder. Deze Wlz-regelgeving is na te lezen in het Wlz-kompas (voor meer informatie zie de website www.zorginstituutnederland.nl).

Voor het wassen van kleding kan u een was abonnement met De Zellingen afsluiten. De kosten van het wassen zijn gebaseerd op een in overleg met de Centrale Cliëntenraad vastgesteld tarief per kilogram kleding (zie prijslijst aanvullende diensten). In deze prijs zit het wassen, drogen en eventueel strijken van de kleding. De facturering gebeurt achteraf. De prijs wordt jaarlijks geïndexeerd. Het NIBUD heeft berekend dat gewicht van een normale was gemiddeld 5,5 kilogram per week bedraagt.

Afdeling Textielverzorging is voor vragen en klachten bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08.00 - 15.00 uur via 088 - 206 90 94 of textielverzorging-rijckehove@zellingen.nl.

 

Staat uw vraag er niet tussen? Bel met 010 - 284 33 00 of stel uw vraag hieronder.

Wij helpen u graag verder!

CAPTCHA
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.